OJAS Nyhed

OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører kan i dag offentliggøre, at vi går sammen med Sweco Danmark A/S. Sammen bliver vi markedsleder inden for byggeri med en styrket landsdækkende tilstedeværelse.

Forside / Nyheder / OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører kan i dag offentliggøre, at vi går sammen med Sweco Danmark A/S. Sammen bliver vi markedsleder inden for byggeri med en styrket landsdækkende tilstedeværelse.

Kompleksiteten i både nutidens og fremtidens udvikling af bygninger, byer og samfund stiller stadig større krav til branchens rådgivere om såvel bredde som specialisering i vores organisation. De krav imødekommer vi bedst ved nu at forene vores kompetencer og gå sammen med Sweco Danmark.

Sammen bliver vi 855 specialister inden for byggeri på tværs af hele landet med byggeri-kompetencer i Aalborg, Aarhus, Viborg, Vejle, Billund, Horsens, Esbjerg, Kolding, Silkeborg, Herning, Sønderborg, Odense, Roskilde og København.

Derved øger vi markant forudsætningerne for at spille en central rolle som rådgiver på alle typer af offentlige og private byggeprojekter fra de små opgaver til de største og mest komplekse projekter.

Flere muligheder sammen

Sweco er anerkendt som en af Danmarks førende arkitekt- og ingeniørrådgivere, der dyrker det tværgående samarbejde og den dybe faglige specialisering. Med integrationen i Sweco bliver vi således en af landets største rådgivere inden for brandrådgivning til gavn for vores kunder.

Virksomheden tæller 1.500 medarbejdere, der dækker en bred portefølje af ydelser med udgangspunkt i en decentral model, der sikrer beslutningsmandat og lokalt ansvar tæt projekterne. Og vores rådgivertilgang vil stadig være den samme og også fremadrettet vil vores fokus være at sætte kunden og projekterne i centrum.

Købet forventes endeligt gennemført i løbet af 4. kvartal 2023, når myndighedsgodkendelserne foreligger. Indtil handlen er gennemført, fortsætter OJ Brandrådgivning og OJ Rådgivende Ingeniører som hidtil.

 

Om Sweco Danmark A/S

  • Sweco Danmark A/S er en del af Sweco – Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed med 21.000 medarbejdere i 13 lande og med projekter i mere end 70 lande verden over
  • Sweco Danmark har 1.500 medarbejdere fordelt på kontorer i Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Aarhus, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Odense, Holeby, Slagelse, Birkerød og København
  • I Sweco Danmark arbejder 530 specialister inden for byggeri
  • Sweco Danmark rådgiver om alle arkitekt- og ingeniøropgaver og leverer ofte projekterne som integreret rådgivning
  • CEO i Sweco Danmark er Dariush Rezai og CFO er Jeppe Allert Madsen. De to udgør direktionen i Sweco Danmark
  • Sweco Danmarks omsætning var i 2022 1,5 mia. kr. med en overskudsgrad på 11,9%

Om opkøbet

  • Samlet vil Sweco inkl. 325 medarbejderne fra OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning have 855 specialister inden for byggeri
  • De 325 medarbejdere bliver en integreret del af Sweco. Der etableres i denne forbindelse nye divisioner: Byggeri Vest under ledelse af Kenneth Thonsgaard og Byggeri Øst under ledelse af Lars Bork Hansen. I den forbindelse indtræder Kenneth Thonsgaard i Swecos Landeledelse
  • Samlet bliver Sweco én af markedets ledende og stærkeste rådgivere inden for byggeri i Danmark