Rådgivende ingeniørfirma

Lanternen, Maritimt Center, Esbjerg

Brandrådgivning til ikonisk byggeri på spidsen af havnen i Esbjerg.

Maritimt-Center_coverwidget

Lanternen, Esbjerg
Maritimt Center

I samarbejde med vores moderselskab, OJ Rådgivende Ingeniører, har vi bidraget med nedenstående rådgivningsydelser til projektet:

  • Projektering af anlægsarbejder
  • Projektering af konstruktioner
  • Projektering af VVS og ventilation
  • Projektering af el-installationer
  • Brandrådgivning
  • Byggeledelse
  • Fagtilsyn

 

Vores moderselskab, OJ Rådgivende Ingeniører, er med i totalrådgiverteamet sammen med arkitekterne WERK og Snøhetta på Esbjergs nye maritime Center, ”Lanternen”. Bygningen bliver et nyt karaktergivende vartegn og samlingspunkt for Esbjerg Havn og skal rumme mange forskellige maritime aktiviteter, fra sport, kultur, værksteder til læring og socialt samvær.

Et super spændende projekt for vores medarbejdere at yde rådgivning til, da bygningen er meget speciel og kombinerer et smukt ydre med høj funktionalitet.

Der er udført certificeret brandrådgivning på projektet, hvilket indebærer udarbejdelse af dokumentation for indplacering i brandklasse, vurdering af indsatstaktiske forhold, brandstrategi, funktionsbeskrivelser kontrolplaner for design/projektering/udførelse, kontrolrapport for design, DKV-plan samt start- og sluterklæring for projektet.

 

Bygherre:

Esbjerg Kommune og Lokale & Anlægsfonden

Arkitekt:

WEK og Snøhetta Oslo A/S

Rådgivningsform

Underrådgivning

Størrelse:

2.600 m²

Udført:

2019-2022

Certificeret rådgivning til ikonisk byggeri

Lanternen samler Esbjerg Havns maritime foreninger og her er plads til den rutinerede dykker, den utrættelige roer og skoleklassen, der skal fange  krabber, men også til den tilfældigt forbipasserende, der får et blik ind i en fantastisk verden af himmel og hav.

Lanternen består blandt andet af to centrale arealer, der skaber aktivitet og samhørighed. Hallen, bygningens nederste etage, danner ramme om foreningernes fælles praktiske faciliteter med plads til udstyr,  værktøj og grej. Her er der direkte kontakt til vandet, plads til at spule både og mødes om værkstedsaktiviteter.

Med to ”ovenlys” skabes kontakt til Det Sociale Hjerte på etagen over, hvor foreningernes individuelle arealer placeres tæt omkring en inviterende fælles plads og terrasse, der bliver et nyt byrum i sig selv. I ly for vind og vejr samles man i husets Sociale Hjerte og udveksler erfaringer om havet.

 

Som et fyrtårn skal det Maritime Center, Lanternen, ligge yderst mod havet og helt bogstaveligt lyse op.

Lanternen, Maritimt Center, Esbjerg, Oluf Jørgensen
Kontakt
OJ Brandrådgivning, Brandsikring, brandteknisk rådgivning

Certficeret rådgivning til dit næste projekt.

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Certificeret brandrådgivere, Pulverslukkere,-OJ-Brandrådgivning,-Brandteknisk-Rådgivning